Letselschade na een verkeersongeval
Verkeersongevallen zijn aan de orde van de dag. Regelmatig wordt op het nieuws of in de krant melding gemaakt van verkeersongelukken. Waar je normaal gesproken vluchtig stilstaat bij deze berichten, is het een heel ander verhaal wanneer je zelf betrokken raakt bij een verkeersongeval. Zelfs een kleine botsing kan veel gevolgen hebben.
De ernst van verkeersongevallen verschilt enorm en zo ook het letsel. Iedereen kent het beeld van de traumahelicopter die op de snelweg landt om een zwaargewond slachtoffer naar het ziekenhuis te vervoeren. Maar er is ook letsel van mildere aard. Misschien ben je na een botsing met de schrik vrij gekomen, maar voel je je wel een tijd lang minder veilig op de weg. Betrokken zijn bij een verkeersongeval heeft altijd impact.
Hoewel behandeling van het letsel als gevolg van een verkeersongeval absolute prioriteit moet krijgen, is ook de formele afhandeling van belang. Denk aan het contact leggen met de betrokken partijen, het invullen van schadeformulieren en het al dan niet aansprakelijk stellen van de veroorzaker van het ongeval.

Wist jij dat wanneer je letsel hebt opgelopen bij een verkeersongeval, je een aanspraak kunt maken op smartengeld? Er zijn ongetwijfeld kosten gemaakt bij de nasleep van het ongeval. Denk bijvoorbeeld aan medische kosten, reiskosten naar het ziekenhuis of in een erger geval kosten voor hulp in de huishouding of iets dergelijks.
Een beroep doen op een schadevergoeding verkeersongeval kan alleen wanneer er een andere partij betrokken is geweest bij het ongeval die verantwoordelijk kan worden gehouden voor het opgelopen letsel. In formele zin spreken we dan over aansprakelijkheid. Wanneer de andere partij aansprakelijk gesteld wordt voor het letsel, kun je er vanuit gaan dat je een deel van de kosten die door het letsel zijn ontstaan worden vergoed door de betreffende verzekeraar.
Hoewel behandeling van het letsel als gevolg van een verkeersongeval absolute prioriteit moet krijgen, is ook de juridische afhandeling van belang. Denk aan het contact leggen met de betrokken partijen, het invullen van schadeformulieren en het al dan niet aansprakelijk stellen van de veroorzaker van het ongeval.
Soms is het ook noodzakelijk dat zo snel mogelijk aangifte wordt gedaan bij de Politie. Dat is in elk geval nodig als de veroorzaker na het ongeval is gevlucht. Als aan de juiste voorwaarden wordt voldaan kan zodoende eventueel een claim worden ingediend bij het Waarborgfonds.
Wil je geholpen worden bij de afhandeling van letselschade na een verkeersongeval? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Je krijgt meteen een gratis en persoonlijk advies.